Beheren

Boven  Vorige  Volgende

Menu - Extra - Vrije velden - Beheren

 

Hier kunt u vrije velden beheren.

 

 

Om een vrij veld toe te voegen klikt u op de knop Nieuw. Om gegevens van een bestaand vrij veld te wijzigen, selecteert u met de LM het te wijzigen vrije veld en klikt u onderaan op Wijzigen. Om een bestaand vrij veld te verwijderen, selecteert u deze met de LM uit de overzichtslijst en klikt u onderaan op Verwijderen.

 

Het is niet mogelijk om een vrij veld te verwijderen als er reeds waarden aan gekoppeld zijn. Het is evenmin mogelijk om een vrij veld te verwijderen als er een keuzelijst aan gekoppeld is.

 

Omschrijving: de omschrijving van het vrije veld.

 

Van toepassing op: maak uw keuze waarop dit vrije veld van toepassing is.

Kiest u voor personalia, dan komt aan dit vrije veld waarden gekoppeld worden op het scherm personalia Vrije velden Personalia. Kiest u voor tewerkstelling, dan kunt u waarden koppelen op het scherm personalia Vrije velden Tewerkstelling.

 

Datatype: Tekst, datum of getal

 

Delen met andere gebruikers: vink dit aan als u toestaat dat andere gebruikers die gelijke rechten hebben als u, aan dit vrije veld een waarde kunnen koppelen bij een personeelslid. Vinkt u dit af, dan kan enkel u dit vrije veld zien.

 

Wanneer u gekozen hebt voor delen met andere gebruikers, dan kunt u ook nog de rechten instellen:

 

Schrijven: uw collegas kunnen bepaalde waardes gaan wijzigen.
Alleen lezen: uw collegas kunnen enkel de waardes consulteren.

 

Tot slot kunt u specifiëren of de invoer vrij is of als er moet gekozen worden uit een keuzelijst.

 

Bij vrije invoer kan er gelijk welke waarde ingevoerd worden. Bij keuzelijst moet er gekozen worden uit een voorafsamengestelde lijst. Het beheer van deze keuzelijsten wordt in volgend puntje behandeld.