Dienstonderbrekingen

Boven  Vorige  Volgende

Menu - Personeel - Personeel consulteren - Selectie personeelslid - Dienstonderbrekingen

 

Hier kunt u de dienstonderbrekingen van het personeelslid beheren.

 

 

Bovenaan ziet u de lijst met dienstonderbrekingen. Onder de lijst kunt u aanduiden welke dienstonderbrekingen u wenst te zien:

Enkel deze in de combinatie van aangemelde school en schooljaar
Enkel deze in de aangemelde school, maar alle schooljaren.
Enkel deze in het aangemelde schooljaar, maar aan alle scholen waarop u rechten heb.

 

Om een dienstonderbreking toe te voegen klikt u op de knop Nieuw. Om gegevens van een bestaande dienstonderbreking te wijzigen, selecteert u met de LM de te wijzigen dienstonderbreking en klikt u onderaan op Wijzigen. Om een bestaande dienstonderbreking te verwijderen, selecteert u deze met de LM uit de overzichtslijst en klikt u onderaan op Verwijderen.

 

U selecteert eerst de hoofdstructuur. Begin- en einddatum vult u ook in (dit kan schooljaaroverlappend zijn). Vervolgens selecteert u de soort dienstonderbreking uit de lijst via de bijhorende knop. U kunt vrije opmerkingen invullen.

 

Afhankelijk van de gekozen dienstonderbeking zullen verschillende detailvelden verschijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een ziekteverlof de naam van de geneesheer invullen.

 

Bedoeling van het veldje Reeds verstuurd met RL2:

Wanneer een dienstonderbreking verstuurd wordt naar het Departement, dan wordt de status van die dienstonderbreking automatisch gewijzigd in: verstuurd. Hierbij houden we dan ook rekening als u per ongeluk nog eens dezelfde dienstonderbreking probeert te versturen. Dit zal niet lukken als de status reeds op verstuurd staat. Dit om foutmeldingen bij het Departement te vermijden.

 

Nu, het kan zijn dat dit om een of andere reden toch nog niet verstuurd is en dat u het toch opnieuw moet versturen. Het enige dat u hoeft te doen, is de status wijzigen. U vinkt gewoon het vinkje naast Reeds verstuurd met RL2 uit en dan klikt u op opslaan. Vanaf dan kunt u de dienstonderbreking zonder problemen opnieuw versturen. Maar doe dit enkel als u zeker bent dat het nog niet verstuurd is!

 

 

Merk op dat u een dienstonderbreking niet kunt verwijderen als er reeds vervangingen aan gekoppeld zijn.

 

U kunt ook enkel dienstonderbrekingen verwijderen in de aangemelde school.

 

De bedoeling van de knoppen Melding - Annulatie - Aanvulling worden verduidelijkt in het onderdeel Edison RL2 melding RL2 annulatie RL2 aanvulling.